Kunstnagels

 

Elke vrouw is blij met mooie nagels. Mooie verzorgde nagels zijn ‘’het visitekaartje’’ van een zelfbewust vrouw. Bij K.S.N. Nails & Beauty kunt u uw nagels laten verzorgen, verlengen en opfleuren. Wij zien u graag in onze salon te Beverwijk.

Wat is Acryl

Acrylnagels zijn kunstnagels die zijn gemaakt van acryl.  Acryl is het resultaat van een mengsel van 2 stoffen dat erg hard wordt. Om acryl te maken heeft u acrylpoeder nodig en acrylvloeistof, ook wel liquid genoemd nodig. Daarnaast heeft u een penseel (kwast) nodig om het poeder met de vloeistof te mengen en om het acryl aan te brengen op de natuurlijke nagels. Zodra de 2 stoffen met elkaar in aanraking komen ontstaat er een chemische reactie welke een gel-achtige substantie als resultaat geeft. Deze gel stolt vrij snel dus u moet deze substantie vrij vlot op de nagel aanbrengen en in model te brengen (modelleren).

Over de eigen nagel wordt een laag acryl aangebracht. Acryl is een zeer hard materiaal (als deze is uitgehard) en beschermt de natuurlijke nagels onder andere tegen breken. Acrylnagels zijn ideaal wanneer u uw nagels graag wilt laten groeien, van het nagelbijten af wilt of (tijdelijk) lange(re) nagels wilt. Uw nagels zullen er mooi, glanzend en verzorgd uitzien.

Acrylnagels zijn ook zeer geschikt voor versieringen. In, op en onder de acryllaag kunnen namelijk allerlei soorten versieringen worden aangebracht. Denk hierbij aan glitters, gedroogde bloemetjes, steentjes, fimovormpjes en nagellak, dit wordt nail art genoemd. Op Instagram en facebook kunt u al mijn werk zien betreft het Nail art.
Ik vraag de klant altijd een voorbeeld te sturen van het gewenste setje, zodat wij samen kunnen brainstromen wat het beste bij de klant past.

Acryl verwijderen

Om acryl te verwijderen heeft u een grove nagelvijl nodig. Om de kunstnagels sneller te verwijderen kan er ook gebruik worden gemaakt van een elektrische vijl.

Als u thuis de acryl nagels wilt weken adviseer ik om de nagels te weken in de pure aceton. Onthoudt wel dat u hiervoor veel geduld moet hebben. Als u uw nagels zo min mogelijk wil beschadigen adviseer ik u door een echte nagelstylist de nagels de laten verwijderen.

De voordelen van acrylnagels ten opzichte van gelnagels.

Acrylnagels worden vaak met gelnagels vergeleken. De meeste nagelstylisten werken dan ook met beide producten.

Ook met gelnagels kunnen de natuurlijke nagels worden verlengd en verstevigt. Beide producten hebben zo hun eigen voordelen. De voordelen van acrylnagels ten opzichte van gelnagels zijn:

  • Voor gelnagels heeft u een speciale UV-lamp nodig en acryl droogt uit aan de lucht, dit kan tijdens het plaatsen van de nagels tijd besparen.
  • Niet iedereen vindt het prettig om gebruik te maken van een UV-lamp, de UV-lamp is namelijk vergelijkbaar met een kleine zonnebank waaraan uw handen worden bloodgesteld. Dit zou op lange termijng schadelijk voor de huid kunnen zijn.
  • Acrylnagels zijn een stuk harder en steviger dan gelnagels.
  • Met acryl kunt u 3D effecten maken in uw nagel en is meer geschikt voor nagelstyling

Nazorg

Ik adviseer de nagels bij te laten werken om de 3 tot 4 weken.

Zijn kunstnagels schadelijk?

Men denkt vaak dat het laten zetten van kunstnagels je natuurlijke nagels beschadigd. Elke nagelstyliste heeft haar eigen manier van het zetten van kunstnagels. Da manier waarop het gezet wordt, is van essentieel belang hoe uw natuurlijke nagels na afloop eruit zien. Bij K.S.N. Nails & Beauty zet de verzorging van uw natuurlijke nagels op nummer 1 en gaat secuur te werk om niet tot zo min mogelijk uw nagels te beschadigen.